نحوه نوشتن یک مقاله
به نام خدا و سلام خدمت کاربران عزیز و گرامی وبسایت بپاسید ، در این پست قصد داریم بفهمیم که مقاله چی هست و از کجا باید شروع شود و چگونه یک مقاله بنویسیم که جذاب و زیبا باشد و نکاتی درباره مقاله ها که باید خوانایی ، لذت بخش بودن مطالب برای خواننده و چارچوب و قواعد لازم را داشته باشد . در آخر آموزش شما دانشجوی عزیز و گرامی همه آن چیزی که لازم و کافی است برای تولید یک مقاله حرفه ای و جذاب را خواهید آموخت .
مقاله چی هست ؟
در جواب به این سوال که مقاله چی هست یا چگونه یک مقاله بنویسیم به صورت زیر شرح میدهیم :
می شود این طور بیان کرد که مقاله ها یک گزارش علمی می باشند و نتایج تحقیقات جدید را در حوزه ای تخصصی تشریح ، توضیح و منتشر میکند .می توان گفت: انتشار مقالات علمی راهی است که محقق مقالات خود را با دیگر محققان به اشتراک می گذارد . ای چنین مقاله اي در واقع گزارشي است كه محقق از يافته هاي علمي و پژوهشی خود براي استفاده ساير پژوهشگران و دانشمندان وعلاقه مندان ایجاد و تولید میکند نکته ای مورد اهمیت است جهت به کمال رسیدن علم وجود مقالات ،اینکه خیلی مهم و ضروری است چرا که مقالات مرتبط با یک زمینه علمی به صورت زنجیره ای به هم وصل بوده و بنیان کارهای تحقیقاتی هر محقق، مقالات قبلی می باشد. بنابراین باید مواظب بود که هدف ایجاد یک مقاله علمی دادن اطلاعات مفید و مهم است و نه تحت تاثیر قرار دادن خواننده.
چگونه یک مقاله مناسب بنویسیم ؟
خوب حالا که فهمیدیم که مقاله چیست میخواهیم یاد بگیریم که چگونه یک مقاله مناسب بنویسیم .
۱- انتخاب یک موضوع مناسب برای مقاله نویسی
موضوع مقاله انتخاب شده شما دانشجوی عزیز در مرحله اول باید مورد علاقه باشد و در مرحله دوم در آن مورد اطلاعات حداقل کوتاه و مفید داشته باشید. موضوعی که شما انتخاب میکنید یا باید به نحوی مبهم و پیچیدگی داشته باشد و شما بخواهید مساله ای را برای دیگران از مبهم بودن و پیچیدگی در بیاورید . باید هدف تان این باشد که مطالب را به روشی مناسب تر، منظم تر و با نتایج عالی بهتری ارائه دهید. بهترین منبع مقالات اینترنت است چون مقالات اینترنتی به ابهامات جدید روز می پردازند، ولی کتاب ها بیشتر به امور کلی و مقولات جامع می پردازند و وارد موضوعات ریز و جزئی نمی شوند.
۲ – ساخت نقشه و فرم کلی :
بهترین و مفید ترین منابع برای نمونه گیری در تهیه نقشه و پلان ، کتاب ها هستند ، اگر دو یا سه و یا چند کتاب بخوانید نمودار یا طرح اصلی به دست شما می آید. این اصول ها فقط اسکلت ساختمان پژوهش شما است و ممکن است در جریان پژوهش ساختار ها تغییر کنند . پس از تحقیقات لازم و ضروری ، عنوان هایی را که با استفاده از خواندن و مطالعه کوتاه کتاب های مربوطه پیدا کرده اید فهرست یا لیست کنید
به این صورت نکاتی درباره مقاله را متوجه می شوید : ( بخش – فصل – مبحث – گفتار – بند ۱-… الف، ب …. )
۳- گردآوری و آماده ساختن مرجع ها :
با مطالعه کوتاه در موضوع مورد پژوهش در دفعه اول کتاب ها سپس مقالات، و… را مطابق شماره لیست نمایید.
در لیست منبع ها باید هر منبع ، با همه مشخصات لازم ازجمله : اسم کتاب، اسم نویسنده، جلد آن، مترجم آن، ناشر، نوبت چاپ آن ، سال نشر، پیدا کند و شماره گذاری کند تا پژوهشگر در مرحله لیست برداری مجبور نباشد در هر انتقال آدرس کامل بنویسد مانند کتاب (ک) به این شکل .
۴ – نوشتن متن مقاله:
پس از تهیه نقشه و طرح مقاله و لیست منبع ها و تکمیل لیست مورد نیاز خودتان ، باید شروع کنید به نوشتن اصل مقاله خود بدون مقدمه و نتیجه گیری مقاله باید شروع کنید به نوشتن چون مقدمه و نتیجه باید پس از نوشتن مقاله اولیه ایجاد شوند.
۵- مرجع و منبع ها :
فراموش نکنید که مرجع و منبع ها و انتقال دادن به منبع ها و آثار دیگران از ارزش کاری که میکنید کم نمیکند بلکه بر وقار شما افزوده می شود و نشان می دهد که شما به اندازه زیاد و کافی زحمت کشیده اید کپی برداری از متن ها و نوشته ها و دستاورد های دیگران بدون ذکر کردن اسم مولف اصلی نوعی دزدی غیر مادی و خلاف اصول انسانی است .
نقل قول از دیگران به دو صورت انجام می گیرد :
الف) نقل قول مستقیم :
در حالی که مطلب های نمایش داده شده از مبداء مرجع برای پژوهش شما خیلی ضروری و مهم باشد باید دقیقا مانند آن به شکلِ « » (گیومه) در پژوهش خودتان بیاورید .
ب) نقل قول غیر مستقیم :
نقل قول غیر مستقیم به این شکل است که فشرده یا حاصل مطلب را که پژوهشگر دیگر در آثار خود آورده است مطرح کنید و آن را در را در زیر نویس انتقال دهید.
زیر نویس ها فایده های دیگری هم دارد مانند : توضیحات کلمات و آوردن معادل واژگان به زبان دیگر و….
۶ – پیشگفتار مقاله :
پیشگفتار امکان پذیر است برای شناساندن یک کار علمی مثل کتاب، مقاله یا پایان نامه ایجاد شود. پیشگفتار باید دانستنی هایی را به منظور اثبات خود برای مخاطبین و خواننده و همچنین علت نوشتن متن علمی آماده باشد.
در ابتدا ممکن است نوشتن پیشگفتار کار سخت باشد و حس پیچیدگی بدهد و دچار ناتوانی شوید ولی نگران نباشید و به این فکر کنید که نوشتن آن سبب میشود خواننده شما قبل از مطالعه متن مقاله ، اطلاعات کافی و لازم را در مورد آن بحث به دست آورد.
۷– مقدمه در مقاله نویسی :
در اولین کار باید بدانید که مقدمه باید کوتاه و مناسب باشد و یک مقدمه ی طولانی خواننده را از خواندن مقاله منصرف میکند ، توضیح دهید در مورد محتوای مقاله و ذهن خواننده را آماده کنید.
مسئله را تعریف کنید مقدمه مقاله به طور منطقی باید به سوال پژوهش یا تشریح فرض های خود ختم شود.
۸- نتیجه گیری در مقاله :
نتیجه گیری در مقاله یکی از مهم ترین بخش ها و مهم ترین بخش ها است و آخرین قسمت یک مقاله را ایجاد می کند و باید طوری نوشته شود که ساده و راحت فهمیده شود و نتیجه کلی پژوهش را به مخاطب بفهماند .
اصول و قوانین نوشتن نتیجه گیری در مقاله :
شرح مطلب : مطلب مقاله و اهمیت انجام کار را به صورت خلاصه نشان دهید.
خلاصه نکته های اصلی : نیاز است که به خواننده بگوییم که نکات اصلی مقاله چه مورد هایی بودند و مقاله روی چه مسائلی تمرکز دارد.
نکاتی درباره مقاله ها :
یک مقاله خوب و عالی ترکیب شده از یک مطالعه علمی خلاقانه و نوین در کنار نوشته ی خوب و بدون و عیب و نقص است. اگر یک پژوهشگر تازه وارد و تازه کار باشید و یا فردی که بارها و بارها مقاله به چاپ رسانده باشد، باید بدانید که نوشتن و فرستادن مقاله برای مجله ها هیچوقت هموار و آسان نیست . این کار بسیار وقت میگیرد و خسته خواهید شد ولی یادتان باشد که ارزشش را خواهد داشت و در پایان یک مقاله ارزشمند و جذاب و عالی خواهید داشت مقاله نوشته شده باید چندین بار مورد بررسی قرار گیرد تا به شکل ایده آل برسد و این کاریست که خود شما نمیتوانید انجام دهید و یک فرد متخصص یا تیم باید آن را بررسی کند .